Előadók

« Előadók első nap Előadók második nap

Dr. Baráth Etele
elnök, Magyar Kajak-kenu Szövetség
Fiatal korában kajakosként aktívan sportolt, fiai közül ketten is igazolt gyermek kajak versenyzők voltak. 1993-95 között a Bpi Kajak- kenu Szövetség, 1995 óta a Magyar Kajak Kenu Szövetség elnöke. Közben négy évig a Nemzetközi Szövetség Elnökségének tagja, melyről önként mond le Vaskuti István olimpiai bajnok kenus javára. Magyar Olimpiai Bizottság tagjaként, annak 2000-2002. között alelnöke, 2004ig a gazdasági bizottság vezetője. Négy olimpián a magyar kajakosok-kenusok elnökeként vesz részt, Pekingben csapatvezetőként. 1968-ban a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán szerzett diplomát, 1985-ben a regionális tudományok tárgyában védte meg doktori címét. 2007-től a Corvinus Egyetem c. egyetemi tanára. 1967-től 1989-ig az építészet, a városépítés és a regionalizmus területén tudományos, kutatói, tervezői, és irányító munkát végez. 1968-1985 között a Budapesti Műszaki Egyetemen és az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen területfejlesztést és urbanisztikát tanít. 1986-1987-ben a Montpellier-i Paul Valéry Egyetemen professzorként a Duna menti államok társadalmi-gazdasági földrajzát és urbanisztikát tanít. 1989-1990-ben (a rendszerváltás idején) a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium államtitkára. 1990-ben a Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium helyettes-államtitkára, majd 1990-től 1992-ig a Magyarországra tervezett Osztrák-Magyar Világkiállítás magyarországi kormánybiztosa. 1992-1998 között a magán szektorban ügyvezető igazgatói, illetve igazgatósági elnöki pozíciókat tölt be. 1992-1995. között a Munkaadók Országos Szövetségének elnöke, és a Magyar Gazdasági Kamara alelnöke. 1994-től egyéni körzetben megválasztott országgyűlési képviselő a Magyar Szocialista Párt színeiben. 2002 májusától a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára. 2004 és 2006 májusa között a kormány Fejlesztéspolitikai Kabinetjének alelnöke, európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszterként felügyeli a Nemzeti Fejlesztési Hivatal és az Európai Ügyek Hivatalának munkáját.
Dr. Beck György
vezérigazgató, Vodafone Magyarország Zrt.
1978-ban végez matematikusként a szegedi József Attila Tudományegyetemen, és 1982-ben szerez matematikai doktori címet. 1978-tól hazai informatikai vállalatoknál dolgozik, először a Számítógép-Alkalmazási Kutató Intézetben (SZÁMKI) szoftverfejlesztéssel foglalkozik tudományos munkatársként, majd a SZÁMALK tudományos főmunkatársa. 1990-ben egyik alapítója a Digital Magyarországnak. Itt először szoftvertámogatási vezető, majd üzletági menedzser, később a cég kereskedelmi igazgatója. 1994-ben nevezik ki a Digital Magyarország vezérigazgatójává. A Digital, irányítása alatt forgalmát megháromszorozza és számos területen piacvezető pozíciót ér el. A Compaq és a Digital egyesülése után 1998 júliusában ő lesz a Compaq magyarországi vezetője. 2000 nyarától magyarországi megbízatása megtartása mellett a cseh, a lengyel és a szlovák Compaq leányvállalatokat magába foglaló közép-kelet európai ország csoport vezérigazgatói feladatait is ellátja, első alkalommal régióbeliként a Compaq történetében. A HP és a Compaq egyesülése után 2002 nyarától a HP Magyarország vezérigazgatója. Vezetése alatt, a HP vezető informatikai vállalatként meghatározó gazdasági tényezővé válik Magyarországon, minden érdemi termék és szolgáltatás szegmensben piacvezető, a legkiterjedtebb hazai viszonteladói hálózattal dolgozik együtt. 2007 januárjában dr. Beck György csatlakozik a világ legnagyobb mobilszolgáltató vállalatához, a Vodafone-hoz, ahol a magyar leányvállalat vezérigazgatói feladatát látja el.
Dr. Berényi János
elnök, Magyar Kosárlabda Szövetség
A Közgazdasági Egyetemen végzett, négy felsőfokú nyelvvizsgával rendelkező közgazdász doktor. Pályafutását a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasútnál, a GySEV Rt-nél kezdte, a soproni Vasútigazgatóságon, kereskedelmi gyakornokként, majd a budapesti Vezérigazgatóságon, a vezérigazgatói titkárság vezetőjeként folytatta. Alapítója volt a GySEV tulajdonú RAABERSPED Nemzetközi Szállítmányozási Vállalatnak, amelynek 15 éven át első számú vezetője volt. A rendszerváltozást követően 1990-2002-ig a GySEV elnök-vezérigazgatójaként működött, közben 1994-ben a MÁV miniszteri biztosa is volt. Jelenleg a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesülés elnök-vezérigazgatója. Az ERA /European Railway Agency/ - Igazgató tanácsi alelnöke, az UIRR /Európai Kombinált Fuvarozási Szövetség/ - Igazgató tanácsi alelnöke. 1990-2000 között a Hungaroring Sport Rt elnöke. 1996-2007 között a Magyar Tenisz Szövetség elnöke. 2007- től a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnöke. 2001-2006 között a Nemzeti Sportszövetség /NSSZ/ elnöke. 2006-tól a NSSZ alelnöke, az olimpiai szekció vezetője. 1996-tól MOB tag. Emellett számos szakmai szervezetben, így a Vámügynök Szövetségben, a STRATOSZ-ban, és a Hungarokombi-ban tölt be elnöki funkciót.
Berki Krisztián
igazgatóság elnöke, FTC Zrt.
Több mint 15 éve a labdarúgásban tevékenykedik, ebből 12 évet a pályán töltött el. Kapusként több ismert klubban, NB I-ben szerepelt. Sportkarriert követően 2005-től kezdve klubigazgatóként, majd 2007 júniustól az FTC Zrt igazgatósági elnöke ként végezte munkáját. Jelenleg (2008 júniusától) az FTC Zrt vezérigazgatója. Tanulmányait a SOTE-TF Sportmenedzser karán végzi.
Bukta Zsuzsanna
elnök, Négyesfogat Egyesület
A Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarán, majd a TF sportmenedzsment szakán szerzett diplomái után a Semmelweis Egyetem doktori képzésében vesz részt. Témája a sport civil társadalmának elemzése, az önkormányzatok és a kormányzat szerepe és a sportfinanszírozás, valamint az Európai Unió és a sport kapcsolata. Jelenleg a Zsigmond Király Főiskola Nemzetközi Intézetének vendégtanára, a sportdiplomácia-sportmenedzsment szakirányon sportszociológiát és sportmenedzsmentet oktat. 2002 és 2005 között a gyermek, Ifjúsági és Sportminisztérium önkormányzati és nemzetközi ügyekért felelős munkatársa, majd a Belügyminisztérium, illetve az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium miniszteri tanácsadója. Számos képzés, konferencia előadója választott témájában, sportrendezvények, sportesemények szervezésének közreműködője önkéntesként és munkatársként is. A sport témájú pályázatokat készítő, tanácsadói funkciókat ellátó Négyesfogat Egyesület alapítója és elnöke. A sportot hobbiként űzi – teniszezik, asztaliteniszezik és kerékpározik.
Christopher Mattheisen
elnök-vezérigazgató, Magyar Telekom Nyrt.
Született 1961-ben. Gazdasági és pénzügyi végzettséget szerzett a bloomingtoni Indiana Egyetemen és a New York-i Columbia Egyetemen. 1990-ben jött első alkalommal Magyarországra, ahol üzleti elemzéssel és stratégiai tervezéssel foglalkozó tanácsadói vállalkozást alapított. 1993 és 1996 között a Westel 900 (később T-Mobile Magyarország) alapító marketing és értékesítési igazgatója volt. Pályáját ezután Lengyelországban folytatta, ahol marketing, értékesítési és stratégiai igazgatóként közreműködött az Era GSM mobiltelefon-szolgáltató beindításában az US West International részére. 1997-től 1999-ig Londonban a US West (később MediaOne) európai mobiltávközlési vállalkozásainak marketing és értékesítési tevékenységét irányította. Ezt követően a BT Cellnet üzleti marketing és értékesítési igazgatójaként dolgozott. 2002 szeptemberétől a Magyar Telekom (2005 májusáig Matáv) vezérigazgató-helyettese és az Ügyvezető Bizottság tagja lett, és egyúttal a Lakossági Szolgáltatások Üzletág vezetője. 2005 januárjától 2006 júniusáig vezérigazgató-helyettesként a Vezetékes Szolgáltatások Üzletág (T-Com) vezetője volt. 2006. december 5-én kinevezték a Magyar Telekom vezérigazgatójává, december 21-én pedig az Igazgatóság tagjává és elnökévé választották.
Cseh László
úszó
A Műszaki Egyetemen mérnök-informatika szakon tanul. Négy és fél éves korában tanult meg úszni, mindjárt a Spartacusban kezdett. Kiss Miklós tanította meg úszni, majd Plagányi Zsolt lett az edzője. 2002-ben megszületett az első nemzetközi sikere is, a riesai rövidpályás Európa bajnokságon bronzérmes lett 400 méter vegyes úszásban. 2004-ben az athéni olimpiára egy bronzéremmel, illetve egy 4., 6. és egy 7. helyezéssel fejezte be a versenyeket. 2008-ban a pekingi olimpián három ezüst érmet szerzett. Fő száma korábban a hátúszás és a vegyes volt. Újabban a hát helyett inkább pillangó úszásban indul. Cseh nemzetközi versenyeken elsősorban a vegyes számokban a legfőbb esélyes. Pályafutásától kezdve a Spartacus versenyzője. Az úszószakosztály 2005 eleji kiválása óta a Kőbánya SC úszója. Edzői Turi György és Nemes Zoltán.
Feldmájer Sándor
szponzorációs igazgató, Szerencsejáték Zrt.
Még a múlt század 70-es éveiben szerezte tanári diplomáját, de már kora ifjúsága óta érdeklődött a kultúra iránt. Ezután és még vagy két évtizedig a Budapest Film (és elődje a FŐMÖ) munkatársa különböző beosztásokban, műsorszerkesztő, közművelődési vezető, területi igazgató, módszertani osztályvezető. Részt vesz Magyarországon először a mozik szerződéses üzemeltetési formájának kidolgozásában és végrehajtásában. Majd marketing főnök a Constatin Film Hungary osztrák tulajdonú filmforgalmazó cégnél. A 90-es évek végétől ismét a Budapest Film munkatársa vezérigazgatói tanácsadó beosztásban. 2002 nyarától a Szerencsejáték Zrt. szponzorációs igazgatója. Közben egy kft. tulajdonosaként a fővárosi Kálvin téri Vörösmarty Art-mozi üzemeltetője 1989-től napjainkig, a Filmforgalmazók Egyesületének alelnök.
Gyárfás Tamás
elnök, Magyar Úszó Szövetség
A Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, a MOB sajtóbizottságának elnöke, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, az Európai Úszó Szövetség (LEN) végrehajtó bizottságának tagja, korábban 1993-1998-ig a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) főtitkár-helyettese. 1989 óta a NAP TV producere, a Sport plusz hetilap kiadója, a különböző MOB kiadványok (Sport évkönyv, Olimpiai Kalauz, Olimpiai Csapatkönyv) szerkesztője. Magyar-történelem szakos tanár, újságíró.
Kásás Tamás
Vízilabdázó: háromszoros olimpiai bajnok, világbajnok, Európa bajnok
A vízilabdával való kapcsolata már nagyon korán, 6 évesen elkezdődött. A sport szeretetét édesapjától, Kásás Zoltán volt szövetségi kapitány és világbajnoki játékostól örökölte. A Központi Sportiskola után egyenesen a Ferencvárosi Torna Clubba került, majd az UTE után egy olasz csapat következett, a Posillipo Napoli. Már 17 évesen ifjúsági Európa-bajnok lett, ezt követte a junior Európa-bajnoki és világbajnoki cím '94-ben illetve '95-ben. 1996-ban debütált az atlantai olimpián, ahol a magyar válogatottal a 4. helyet szerezte meg. 2000-ben Sydney-ben az olimpiai vízilabda válogatott tagja volt, ezt követte 2004-ben Athénban illetve 2008-ban Pekingben egy újabb bajnoki cím. Ezzel az egyedülálló eredménnyel Kásás Tamás beírta magát a sporttörténelembe. Pályája során számos kitüntetésben részült: 2000-ben megkapta a vízilabdasport Oscar-díjaként számon tartott Aranysapkát, a World Waterpolo magazin pedig 1999 és 2000-ben is a világ legjobb játékosának választotta. Jelenleg az olasz Pro Recco klub játékosa.
Kántor Marianna
márka stratégiai vezető, Budapest Bank Nyrt.
Kántor Marianna főiskolai PR kommunikációs diplomája után megszerezte a Buckinghamshire Chilterns University College, Buckinghamshire Business School Nemzetközi Marketing MBA diplomáját 2004-ben. Szakmai karrierjét az EMI Quint Hanglemezkiadónál kezdte, majd 1999 és 2004 között a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Rt.-nél dolgozott, ahol először PR területen, azután marketing kommunikációs menedzserként BTL területen dolgozott, majd az üzleti szegmensek marketingkommunikációjának kialakításáért felelt. 2004 óta a Budapest Bank (GE Money Bank) munkatársa. 2004 és 2007 között a vállalati üzletág marketing és kereskedelmi kommunikációjáért felelt. 2007 óta márka stratégiai vezetőként irányítja a bank új pozicionálásának kialakítását, bevezetését és a bank teljes márkakommunikációját.
Dr. Majorosi Emese
sajtó- és információs igazgató, Pannon GSM Távközlési Zrt.
1991-ben szerzett általános orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Tanulmányait az Országos Háziorvosi Intézetnél folytatta mint rezidens, ami első munkahelye is volt: az alapellátás PHARE program által finanszírozott projectjén dolgozott. 1995-ben csatlakozott az Astra Kft-hez (svéd gyógyszergyár hazai képviselete), ahol különböző értékesítési és marketing pozíciókban dolgozott (termékmanager majd üzletágvezető) az AstraZeneca megalakulásáig. 1999-ben PR managerként folytatta pályafutását, majd 2000-ben felsőfokú PR másoddiplomát szerzett. 2002-2003-ban a cég brüsszeli központjában részmunkaidőben dolgozott (a hazai feladatok mellett), ahol a cég európai kommunikációját segítette. Emellett a Svéd Kereskedelmi Kamara elnökségi tagja, majd 2003- 2004 között alelnöke. 2004-től a gyógyszeripar ágazati kommunikációját is támogatja az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületén keresztül. 2005-ben veszi át a Pannon sajtó- és információs igazgatói posztját.
Dr. Martin György
elnök, Magyar Vízilabda Szövetség
Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Jogi Karán szerzett diplomát. Az Egyesült Izzó Lámpa- és Villamossági Rt privatizációját irányította a 80-as évek végén, majd a privatizált vállalat háromtagú ügyvezetésének lett tagja. Később tagja lett a Tungsram Rt. igazgatóságának, majd a GE Lighting Europe Senior Vice President-je és General Manager-e lett, és egyben a Tungsram Kereskedőház Rt. igazgatóságának elnöki pozícióját is betöltötte, továbbá a Tungsram USA Ltd. Sole Director-a lett. Ezt követően önálló tanácsadó céget alapítottak Consult GmbH néven, majd a jelenleg is betöltött pozícióba került, a 100%-os svájci tulajdonban lévő Immogar Kft. ügyvezető igazgatója lett. Sportszakmai területen vízilabdázóként tevékenykedett. Játékos pályafutása befejezése után játékvezetőként és edzőként tevékenykedett. Játékvezetőként elérte az akkor legmagasabb játékvezetői kategóriát, a FINA „A” kategóriát. Edzőként az OB II-es BSE-ben kezdett, innen a KSI-be került, ahol vezetőedzői pozíciót látott el. Ebben az időszakban csapataink 12 korosztályos bajnoki címet szereztek. Edzői pályája következő állomása a Vasas Izzó SK - a későbbi Tungsram SC - vezetőedzői beosztása volt. Sportvezetőként is dolgozott, miután a 70-es évek közepétől volt a Magyar Úszó Szövetség elnökségi tagja, majd 1989-ben az önálló Vízilabda Szövetség társelnöke lett, 1998-ban pedig a Vízilabda Szövetség elnökévé választották. 2000-ben a megalakult Nemzeti Sportszövetség alelnökévé választották, és egyben a Nemzeti Sportszövetség Olimpiai Szekciójának látta el elnöki pozícióját, jelenleg a Nemzeti Sportszövetség elnökségének tagja. Az Európa Bajnokság Szervezőbizottságának elnöke volt. Ezután további világesemények (Világ Kupa, Világ Liga) Szervező Bizottsági elnökeként tevékenykedett. Tagja a FINA Vízilabda Világliga Tanácsának is.
Mihók Ildikó
kommunikációs vezető, UNIQA Biztosító Zrt.
Az Argosz Biztosító alapító tagjaként 1992-ben kezdte meg munkáját, mint vállalati pénzügyes majd több mint 9 éves ING Bank-os tapasztalat után visszatért az Argoszhoz, már marketing vezetőként. Az ING Banknál 6 évet töltött a Risk Managementen, ahol szert tett a teljes bankszektor alapos ismeretére, majd a Cash Managementen dolgozott termék marketing területen. Mindeközben megszerezte 3 diplomáját, a Szent István Egyetem gazdasági tanszékén a Nemzetközi Bankárképzőn és a marketing szakos angol MBA után került az UNIQA Biztosító marketing és kommunikációs vezetői poziciójába. Több konferencián is előadó kommunikációs újításai és szponzorációs tevékenysége kapcsán. Sok önkéntes munkát végez. Hobbija a vitorlázás.
Molnár-Bánffy Kata
MOL-csoport szponzorációs vezetője
Felsőfokú tanulmányait az ELTE BTK-n és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán folytatta. Kreatív szövegíróként, beszédíróként dolgozott, több ilyen tárgyú szakkönyv társszerzője, a témában számos kurzuson, iskolában tanított is. 1998-tól a Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs tanácsadójaként dolgozott, majd két gyermeke születése után a MOL-nál folytatta pályafutását. Jelenleg a MOL operációs területének valamennyi országában a társadalmi kapcsolatokért, szponzorációs és mecenatúra-tevékenységért felel. A MOL Új Európa Alapítványának kurátora, a Szponzorációs Asztaltársaság tagja, a Stílus és Lendület című life-style magazin lapigazgatója.
Molnár Zoltán
ügyvezető igazgató, Magyar Olimpiai Bizottság
szakedzői diplomát szerzett. Ezt követte a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Menedzser diplomája 1997-ben. 1974-1991-ig a Népstadion és Intézményeinél dolgozik, utolsó tíz évben főigazgatóként. Ezalatt az időszak alatt számos kiemelkedő sport- és kultúrális esemény lebonyolításában vett részt. A főállású munkája mellett 1980-1991-ig több fővárosi egyesületnél dolgozik atléta edzőként. 2001-ig a Magyarországi Rendezvényszervezők Országos Szövetségének és a Sportlétesítmények Magyarországi Szövetségének alelnöke. 1996-2000-ig a MOB elnökségének tagja, majd ezt követően ügyvezető igazgatója. Az utolsó öt olimpián a magyar csapat Chef de Mission-ja. 2007-től a Magyar Edzők Társaságának alelnöke.
Pécsi Gábor
főtitkár, Magyar Öttusa Szövetség
Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán diplomázott, aminek elvégzése után a Ganz Villanyba került üzemmérnökként. 1972-ben az Újpesti Dózsába hívták főállású edzőnek. 1972-96 között dolgozik a Dózsa öttusa szakosztályánál (később UTE), először mint utánpótlás edző, később mint technikai vezető. 1991-96 között a vezetőedzői posztot tölti be. 1991-94 között junior kapitány, a MÖSZ-ben vezeti a versenybírói és a szakmai bizottságot is. A barcelonai olimpiára való felkészülésben dr. Török Ferenc munkáját segíti. Ezt a korszakot ma is a szakmailag meghatározó időszakok közé sorolja. 1996-ban felkérik a MÖSZ technikai igazgatójának, és emellett a felnőtt férfi kapitányi teendők ellátására. Kapitányi irányítása alatt a férfi válogatott 5 Európa-bajnoki, 4 világbajnoki aranyérmet és egy olimpiai ezüstérmet szerzett. Meghatározó szerepe volt az 1989–es és 99-es budapesti világbajnokságok szervezésében és rendezésében. A 2006 évi magyarországi öttusa Európa-bajnokság szervezőbizottságának elnöke. 1989-től nemzetközi versenybíró. 2000-től megválik a kapitányi pozíciótól, mert beválasztják a Nemzetközi Öttusa Szövetség Technikai Bizottságába, ahol a szabályalkotáson kívül nagy nemzetközi versenyeken ellenőri feladatokat lát el. Irodalmi munkássága az öttusa szabálykönyvön kívül: az Öttusa története c. könyv társszerzője, előadások a TF-en, a MÖSZ honlapjának egyik életre hívója. 1982-től öttusa szakedző, 1988-tól mesteredző. A magas szinten megrendezett 2008. évi MVM Öttusa Világbajnokság szervezőbizottságának elnöke volt.
Salga Péter
főtitkár, Magyar Szabadidősport Szövetség
1979-ben szerezte diplomáját a Testnevelési Főiskolán. Éveken keresztül főszervezője volt az Aranyjelvényesek az Olimpiára, majd az Olimpiai Ötpróba rendezvénysorozatnak, azokon belül a Balaton-átúszásoknak, Szentendrei-sziget kerüléseknek, Velencei-tó körüli futórendezvényeknek. Több sportág hazai, kontinentális és világversenyének szervezőbizottsági tagjaként is rutint szerzett sportszervező. A Kihívás Napja hazai bevezetésétől kezdődően meghatározó személyisége a rendezvénysorozatnak. Egyik meghonosítója a magyarországi aerobik mozgalomnak. A Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány Kuratóriumának alelnöke, a Nemzeti Civil Alapprogram Országos hatókörű szervezeteket támogató Kollégiumának tagja. Ő a főtitkára a Nemzeti Szabadidősport Szövetségnek is.
Dr. Simon András
kommunikációs igazgató, Magyar Telekom Csoport
1968-ban született. A Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi karán szerzett diplomát, ezt követően a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen lobby szakképesítést szerzett. Tizenegy évig dolgozott újságíróként és szerkesztőként. 1994 és 2005 között a Magyar Televízió és a TV2 hírműsorainak szerkesztő-műsorvezetője, ezen belül 2002-től a Pulitzer-emlékdíjas Este című közéleti-politikai magazinműsor főszerkesztője és műsorvezetője volt. 2005–2006 között a Magyar Televízió műsorokért felelős alelnöki tisztségét töltötte be. 2007 januárjától a Magyar Telekom médiakapcsolatokért és belső kommunikációért felelős PR igazgatójaként dolgozott, majd 2007. október 1-jével kinevezték a Magyar Telekom Csoport kommunikációs igazgatójává. 2008 májusában a Magyar Marketing Szövetség alelnökévé választották meg.
Sinka László
főtitkár, Magyar Kézilabda Szövetség
1993. február 27-én választották meg a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkárának. Többszöri újraválasztását követően azóta folyamatosan tölti be ezt a tisztséget. Ezt megelőzően a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára volt hat éven keresztül. 1990 óta tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak, 2005 óta a MOB elnökségének is, ezen belül a Marketing Bizottság vezetője, és az Önkormányzati Bizottság helyettes vezetője. Az Európai Kézilabda Szövetségben (EHF) 1996 óta a Végrehajtó Bizottság tagja, ezen belül többek között felelős az európai szenior kézilabda fejlődéséért, valamint a standkézilabda munkacsoport elnöke.
Straub Elek
elnök, Magyar Vitorlás Szövetség
A Magyar Vitorlás Szövetség elnöke 2005 óta, a szövetség társelnökeként dolgozott 1999 és 2003 között. Jelenleg több vállalat igazgatóságának tagja, tanácsadója. 1995-től 2006 végéig vezérigazgatóként irányította a Magyar Telekom Nyrt-t (korábban MATÁV-ot). Ebben a 12 évben a piacvezető szolgáltató több, a magyar távközlést meghatározó fejlesztési programot hajtott végre, igy teljeskörűvé és mindenki számára elérhetővé tette a vezetékes telefonszolgáltatást, piacvezető mobiltelefon hálózatot hozott létre, elsőként elindította az internet hozzáférési szolgáltatást, majd kifejlesztette a legnépszerűbb internetes honlapokat, szolgáltatásokat. 1990-1995-ig az IBM Magyarországi Kft. vezérigazgatójaként, azt megelőzően 1980-1990-ig a KSH-ban, különböző vezető beosztásokban végzett a számitástechnikához, informatikához kapcsolódó feladatokat. 1963-1968 között szerzett villamosmérnöki diplomát a Budapesti Műszaki Egyetemen.. Munkáját több szakmai és magyar és külföldi állami kitüntetéssel ismerték el. A Német -Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara alelnöke, 2003 és 2007 között elnöke.
Studniczky Ferenc
elnök, Magyar Jégkorong Szövetség
ügyvezető igazgató, OTP Országos Egészségpénztár 1976-ban végez üzemmérnökként a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán, majd 1985-ben a Testnevelési Egyetemen szerzi sportszervezői diplomáját, amit 1995-ben egy vállalkozó-menedzser diploma követ. 1980 és 1991 között előbb a Magyar Jégsport, majd a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára, ahol feladatai közé tartozik a szövetségi munka irányítása, nagy világversenyek szervezése, hazai versenyrendszerek kidolgozása, lebonyolítása, illetve nemzetközi kapcsolattartás. 1992-től a Budapest Sportcsarnok igazgatója, majd 1998-ban megválasztják az Országos Testnevelési és Sporthivatal megbízott elnökének. A következő évben miniszteri tanácsadói feladatokat lát el az Ifjúsági- és Sportminisztériumban, míg 2000-ben a Hungaroring Sport Rt. elnök-vezérigazgatói tisztségét tölti be. Ezután a Stadion Invest Rt. projektigazgatójává lép elő, majd 2002-től az OTP Országos Egézségpénztár ügyvezető igazgatója illetve 2004-től a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke.
Szabó György
vezérigazgató, Sanoma Budapest Zrt.
A moszkvai Automatizálási Egyetem villamos-gépész mérnöki karán, gyártás-automatizálási szakon szerzett diplomát 1981-ben. 1991-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem közgazdasági karán szerzett másoddiplomát, külgazdasági szakon. 1992-1994 között az Erasmus Press Kiadói Kft. gazdasági igazgatója, majd 1994-1998 között társügyvezető igazgatója, valamint lapigazgatója is. 1998-ban az Erasmus Press ügyvezető igazgatója, valamint 1998-tól a Magyar Lapterjesztő Zrt. igazgatóságának tagja. 1999-től a VNU Budapest Lapkiadó Rt. vezérigazgatója, mely egyesítette az Erasmus Press Kft. és a Figyelő Rt. tevékenységeit. 2000-ben az Egyesült Kiadói Holding Kft. (VICO) megvásárlásával a VNU Budapest Rt. Magyarország vezető lapkiadójává vált. A harmadik legnagyobb magyar internetes portál – a Startlap.hu - megvásárlásának köszönhetően a VNU Budapest Rt. kulcsfontosságú pozíciót szerez a magyar internetpiacon is. 2005-től kezdve - a Sanoma Magazines International igazgatótanácsa tagjaként és regionális igazgatóként - ellátja a Sanoma magyarországi, csehországi és szlovákiai tevékenységeinek felügyeletét is. 2007-ben a Sanoma Budapest Kiadói Zrt. vezérigazgatói posztjának betöltése mellett a Samona Magazines prágai leányvállalatának ügyvezető igazgatói feladatait is ellátta. 2000 és 2005 között a Magyar Lapkiadók Egyesületének elnöke, jelenleg is tagja a menedzserek országos Szövetsége elnökségének és a BOM Egyesület elnökségének.
Szabó Ibolya
közkapcsolati és kommunikációs vezető, Coca-Cola Magyarország
Közgazdasági diplomát a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján 1998-ban, MBA-t nemzetközi marketingből a németországi Export-Akademián 2000-ben, lobby szakreferens képzést pedig a budapesti CEU-n szerzett 2008-ban. Pályáját a stuttgarti Fraunhofer Intézet kommunikációs osztályán kezdte kommunikációs munkatársként, majd 2000-től folyamatosan ível felfele karrierje a Coca-Cola Magyarországnál. Kommunikációs specialistaként dolgozik 2005-ig, majd vállalati kapcsolatok menedzsereként 2006-ig, majd utána közkapcsolati és kommunikáció vezetőként folytatja munkáját.
Dr. Szabó Tamás
igazgató, utánpótlás nevelési igazgatóság, Nemzeti Utánpótlás-Nevelési és Sportszolgáltató Intézet
Érettségi után szakmunkás képesítést nyert és elektro-rádió műszerészként dolgozott egy fővárosi szervízben. 1971-ben testnevelő tanári diplomát szerzett a Testnevelési Főiskolán, melyet 3 évvel később atlétika szakedzői képesítés követett. Diploma után nevelőtanárként dolgozott a BÉKE Nevelőotthonban. 1972 januárjától a Központi Sportiskola módszertani főelőadója, 1973-ban a KSI Tudományos Csoportjának egyik alapítója., később annak vezetője. A KSI szakmai tudományos igazgatója, majd a Nemzeti Sportmódszertani és Kutatóintézet igazgatója. 1980-83 között az MTA TMB rendes belföldi aspiránsa kísérleti biológia szakon. 2001-ben alapítója a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézetnek, melynek főigazgatója 2006. december 31-ig. Átszervezés miatt, 2007. január 1.-től a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet UP-nevelési Igazgatóságának vezetője igazgatói beosztásban. Diploma szerzése óta tanít a Testnevelési Főiskolán, majd egyetemen. Mint a biológiai tudomány kandidátusa habilitált és egyetemi magántanári kinevezést kapott a Semmelweis Egyetemen. Jelenleg már csak a doktori iskolában tanít magyar és angol nyelven terhelés-élettant. Tudományos munkáját és szakmai tevékenységét 2006-ban az év sportvezetője rangos cím fémjelzi. 2008-ban a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapott a köztársasági elnöktől. A Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja, a MOB Szakmai Tudományos Bizottsága vezetője.
Szekeres Pál
elnök, Magyar Mozgáskorlátozottak Sportszövetsége
Budapesten született, 1964.09.22.-én. Nős felesége Janicsek Anikó, volt válogatott tőrvívónő gyermekeik: Pál(1999), Laura (2002), Dániel (2002). Diplomáit a Külkereskedelmi Főiskola 1995-97 marketing-kommunikációs szakközgazdászi és Magyar Testnevelési Egyetem 1986-91 vívó edzői szakán szerezte. Angolul és olaszul beszél. 1991 áprilisi autóbalesete óta kerekesszékben él. 1976 óta vív versenyszerűen, az egyetlen sportoló a világon , aki olimpián és paralimpián is érmet szerzett. Pályafutása kiemelkedő eredményei: olimpiai bronzérmes, háromszoros paralimpiai bajnok, világbajnok, Európa bajnok. Sportvezetőként számos hazai és nemzetközi szervezet vezetőségi tagja, a Magyar Mozgáskorlátozottak Sportszövetsége elnöke. 1999 januárjától helyettes államtitkár 2005-ig, három kormány alatt látta el a fogyatékosok sportjával és társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatokat. Jelenleg a REHAB Zrt. stratégiai tanácsadójaként a cég marketing-kommunikációs ügyeit intézi. Több fogyatékosokat, esélyegyenlőséget, akadálymenesítést érintő kiadványban publikált, illetve szerkesztett. Néhány napja a Pekingi Paralimpián tőr egyéniben a 3. helyen végzett.
Széles József
ügyvezető igazgató, Nike Magyarország
1992-ben szerezte tanári diplomáját a Testnevelési Egyetemen, de azonnal a pályaelhagyók táborát erősítette és a német UFA cég egyik leányvállalatánál sportmarketinggel kezdett foglalkozni. Labdarúgó események televíziós közvetítési és reklámjogaival kereskedett illetve nagy nemzetközi sportesemények rendezőinél érvényesítette a szponzori érdekeket. Pályája következő állomásaként az Umbro márka disztribúcióját építette fel Közép- és Kelet Európában. A Nike Magyarország ügyvezetői feladataival egy évtizedes értékesítés fejlesztési tanácsadás irányába tett kitérő után tért vissza a sportiparba 2006-ban.
Szlatényi György
főtitkár, Magyar Diáksport Szövetség
1997-től dolgozik a Magyar Diáksport Szövetségben, mint főtitkár a közoktatásban tanulók tanórán kívüli sportjának, testedzésének szervezése, koordinálása érdekében. 2002 óta tagja a Nemzetközi Iskolasport Szövetségnek (ISF), aktívan a kézilabda sportági technikai bizottságban dolgozik. 2000 óta tagja a Magyar Olimpiai Akadémia Tanácsának, mely az olimpizmus eszméjével, olimpiai kutatással, tudományos témaköreivel foglalkozik. 1998 óta szakértője a Fővárosi Önkormányzat Ifjúsági és Sport Bizottságának. 1996-tól 1999-ig tagja volt a Gerevich Aladár Sportközalapítvány kuratóriumának. 1979 – 83 között végezte a Testnevelési Főiskola Sportszervezői szakát, majd 1998-2001 között az Államigazgatási Főiskolát. Évtizedeken át aktív sportoló volt kézilabda és jégkorong sportágakban. Nős, két felnőtt gyerek édesapja.
Tóth. A. Péter
szponzorációs vezető, Magyar Telekom Lakossági Szolgáltatások Üzletág Integrált Szponzorációs és Rendezvény Osztály
1985-ben diplomázott a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok szakán, 2000-ben szerzett MBA minősítést a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen. Az államvizsga után a Magyar Televízió munkatársa lett 1985 őszén, ahol a Komolyzenei, később a Szórakoztató főosztályon dolgozott 1989-ig, mint gyártásvezető. A televíziós, filmes szakma mindig is érdekelte, így nem csoda, hogy következő munkahelye az Intercom Kft mozifilm forgalmazó cég lett, ahol főleg az amerikai szuper stúdiók (pl.Walt Disney, Warner, Carolco) filmjeinek teljes hazai produkciós munkálatait irányította (adaptálás, szinkron és produkciós munkák) 1991-ig. Kisebb kitérő után 1993-ban csatlakozott a hazai mobilkommunikációs piac úttörőjének számító Westel 900 Rt. csapatához. Immár 15 éve, jelenleg is a cégnél dolgozik, ahol a mobil és vezetékes márkákat támogató, szponzorációval és eseményekkel foglalkozó csapatának vezetője, továbbá a teljes kommunikációs terület kontrolling felelőse. Mindemellett a nemzetközi márkaközpontok (T-Mobile, T-Home) szponzorációs testületeinek tagja is.

« Előadók első nap Előadók második nap